chrome firefox opera safari iexplorer

В Києві відзначили українських спортсменів усіх часів

24 грудня 2011 о 15:14

На урочистій зустрічі зібралось понад 150 призерів і переможців з різних куточків України. Деякі прилетіли з-закордону. Усіх нагородили почесними медалями «Гордість українського спорту».

“Потрібно віддати шану тим людям, які підіймали престиж та імідж України на міжнародному рівні. Коли збираються спортсмени різних поколінь, обмінюються досвідом, історіями життя, які відбувалися з ними в часи їх спортивної кар’єри та спортивного життя”, — каже гімнастка, заслужений майстер спорту Лілія Подкопаєва.

“Такі заходи, я вважаю, що вони допомагають якщо не виучити, то пам’ятати, що є історія в українському спорті дуже велика і не тільки часів незалежності, а ще й до неї”, — каже призер літніх Олімпійських ігор у Римі 1960 року Людмила Радченко.

Урочистості відвідали високопосадовці. Нагадали, що окрім проведення ЄВРО наступного року і чемпіонату з баскетболу 2015-того, Україна претендує і на зимову Олімпіаду 22-ого року.

“Ми замахнулися на проведення зимової олімпіади 22-го року. Це говорить про те, що в нас дуже гарні амбіції”, — каже прем’єр-Міністр України Микола Азаров.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути