chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з'явився власний аналог «Єралашу»

19 грудня 2011 о 10:05

Український Єралаш знімають у Дніпропетровську. Вітчизняний прототип має назву Перерва. Майже всі ролі в журналі виконують дітлахи. Проте зйомки проводять завдяки батькам молодих акторів — вони і автори ідеї, й меценати, і продюсери. Це некомерційний проект зі створення дитячого гумористичного кіносеріалу.

Еліна Шкута  — вихованка дитячої студії телебачення і акторка  серіалу «Перерва». Каже на сцені грає — саму себе.

Молоді актори не вчать текст завчасно, режисери переконані — у дітей краще виходить імпровізувати. Найменшій акторці – лише чотири роки і вона вже знає, чого хоче від життя.

Серіал «Перерва» розповідає про життя підлітків, які вчаться в елітній школі вишуканих мистецтв. Зараз  працюють над другим сезоном.  На знімальному майданчику – близько двадцяти дітей, кілька дорослих акторів, оператор, режисер, звукорежисер та освітлювач. Бюджет серіалу продюсери тримають у таємниці. Кажуть лише, що кіновиробництво дешевим ніколи не було. У влади грошей не просили, а спонсорів дитяче кіно не цікавить, тому фінансували його здебільшого батьки майбутніх кінозірок.

У кожній серії регіонального кінопродукту знімаються і зірки українського шоу-бізнесу.

Кузьма каже – в кіно знімається вперше, погодився тому ще серіал дуже нагадує йому радянський «Єралаш», про роль в якому він мріяв від самого дитинства.

На українських телеекранах серіал «Перерва» покажуть вже у жовтні наступного року.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути