chrome firefox opera safari iexplorer

Визначили найкращих футболістів за 20-річну історію України

16 грудня 2011 о 12:36

Шевченко, Блохін Лобановський, Бєланов їхні прізвища скандували стадіони.

Визначили кращих футболістів останнього 20-річчя — ними стали Андрій Шевченко, Анатолій Тимощук та Олександр Шовковський. Серед легіонерів відзначили білоруса Валентина Белькевича.

“Подякувати усі футболістам, з якими я виходив на футбольне поле. Тому що один футболіст у полі не воїн. Грає команда! Дякую хлопцям”, — каже екс-капітан ФК «Динамо» Київ Валентин Белькевич.

“Напевно, що ми щось добре зробили у своєму житті, що можемо отримувати такі нагороди. Хотілось, як би наша молодь до цього прагнула, і робила усе, аби наша історія і київського «Динамо», і збірної розквітала”, — каже лауреат «Золотого м’яча» 1986 р. Ігор Бєланов.

Назвали й «легенд футболу», перше місце посів нинішній тренер збірної Олег Блохін, а от «найкращим» тренером прогнозовано став Валерій Лобановський.

“Люди проголосували за тата. Напевно він не дарма прожив своє життя, і віддавав його усю футболу, на полі і лишився”, — каже донька В.Лобановського Світлана Лобановська.

Обирали найкращих вболівальники. Номінації на «кращу спортивну подію» 20-річчя не було, але гості церемонії залюбки ділились власними думками.

“Тільки одна радість -"Шахтар" виграв Кубок УЄФА, і серйозне ставлення, у мій час збірна по суті нікому не була потрібна, і серйозне ставлення до збірної. І плюс чемпіонат Європи. Пробили!”, — каже український футболіст, коментатор Віктор Леоненко.

“Повинно вийти. Якщо ми щось захочемо, завжди людині треба щось захотіти, щоб зробити”, — каже Президент України (1991 — 1994 р.) Леонід Кравчук.

Спортивна премія “Вікторія футболу” відзначила кращих тренерів, футболістів, менеджерів та спортивних журналістів. Організатори кажуть, подія може стати щорічною.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути