chrome firefox opera safari iexplorer

Янукович хоче терміново направити українських миротворців до Кот-д`Івуару

09 грудня 2011 о 11:38

Президент Віктор Янукович вніс до Верховної Ради проект закону №9566 від 8 грудня 2011 року «Про схвалення рішення президента України щодо направлення миротворчого контингенту для участі України в наданні підтримки Операції ООН у Кот-д`Івуарі».

Даний законопроект голова держави вніс до парламенту як невідкладний. Верховна Рада проголосувала за включення даного законопроекту до порядку денного роботи парламенту в п'ятницю, 9 грудня. За таке рішення проголосували 243 народних депутати.

Законопроектом, текст якого оприлюднено на сайті Верховної Ради, пропонується схвалити указ, яким президент постановляє «направити для участі України у наданні підтримки Операції ООН у Кот-д`Івуарі миротворчий контингент загальною чисельністю до 60 осіб з числа миротворчого контингенту України, що діє у складі Місії ООН у Ліберії, у терміни, визначені Радою Безпеки ООН, на період до 31 грудня 2011 року».

«Фінансування витрат, пов'язаних з участю України в наданні підтримки Операції ООН у Кот-д`Івуарі, здійснювати за рахунок коштів державного бюджету України з подальшим відшкодуванням цих витрат Організацією Об'єднаних Націй», — сказано в законопроекті.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться: «Враховуючи заплановані на 11 грудня 2011 парламентські вибори у Кот-д`Івуарі, а також зважаючи на критичну важливість подальшого використання військових авіаційних можливостей України для надання підтримки Операції ООН у цій африканській державі, Секретаріат ООН звернувся з проханням розглянути можливість залучення українського авіаційного підрозділу у складі Місії ООН у Ліберії до здійснення транскордонних операцій в рамках надання міжмісійної підтримки між МООНЛ і ОООНКІ відповідно до положень резолюції Ради Безпеки ООН 1609 (2006), а також, за умови, що Рада Безпеки ООН прийме відповідне рішення — можливість тимчасової передислокації українського авіаційного підрозділу у складі МООНЛ на територію Кот-д`Івуару у зв'язку з необхідністю посилення ОООНКІ на період до 31 грудня 2011 року».

Нагадаємо, 19 травня Верховна Рада дала добро на продовження місії українських миротворців у Кот-д'Івуарі до 30 вересня.

Цьому передував скандал, пов'язаний з тим, що внаслідок недбалості чиновників наші миротворці незаконно перебували у цій країні після 4 травня 2011 року.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути