chrome firefox opera safari iexplorer

З «Борисполя» тепер возитиме sky-таксі

26 грудня 2011 о 14:53

В Міжнародному аеропорту «Бориспіль» стартував пілотний проект «Таксі нового покоління», який вже отримав назву sky-таксі. 26 грудня його презентував Віце-прем’єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков.

Автомобілі забезпечують найвищий рівень сервісу для пасажирів: автопарк представлений модельним рядом «Хюндай Соната», комфортабельні салони яких оснащені системами кондиціонування та подушками безпеки. Кожна машина має містке багажне відділення.

Усі авто sky-таксі обладнані таксометром, банківським терміналом для оплати платіжною карткою, відеореєстратором, GPS-навігатором, а також вбудованим блютузом, який надасть вихід до каналу GPRS для визначення заторів.

За словами Віце-прем’єр-міністра, головна мета проекту – обслужити та забезпечити транспортування вболівальників, які відвідають нашу країну влітку наступного року на Євро-2012.

Фото ukraine2012.gov.ua

Пілотний етап проекту, під час якого замовити таксі зможуть лише пасажири діючих терміналів, триватиме з Нового року до 25 березня. Після цього у служби sky-таксі відкриється власна телефонна лінія та можливість зробити замовлення через Інтернет.

Вартість проїзду в таксі визначається із розрахунку 6,5 гривень за кілометр з «Борисполя» до центру міста, та 3,5 гривні – в зворотному напрямку.

Борис Колесніков додав, що зі столичною міськдержадміністрацією досягнуто домовленості щодо забезпечення служби таксі спеціальними паркувальними місцями для авто в центрі Києва.

Оформити замовлення на sky-таксі пасажир зможе безпосередньо в терміналі прильоту. Диспетчер обере оптимальний маршрут, а орієнтовний кілометраж визначить програма. Передача замовлення диспетчером водію здійснюватиметься відповідно до черги та графіку виїзду автомобілів. Оплата здійснюється після прибуття до місця призначення за тарифом, який визначить лічильник. При цьому водій зобов’язаний видати чек, який підтверджує оплату послуги.

«Ми зробили ще один крок до покращення сервісу в аеропорту «Бориспіль» та створення першого позитивного враження для України загалом. Впровадження проекту «Таксі нового покоління» хоча і не є профільним напрямком діяльності авіапідприємства, проте ми свідомо взялися за його реалізацію. Ефективність нашої роботи визначається багатьма факторами. Фактор комфорту та безпеки наших пасажирів – як на території аеропорту, так і за його межами – є для нас визначальним», – підкреслив генеральний директор ДП МА «Бориспіль» Антон Волов.

Увесь персонал новоствореної служби таксі пройшов багаторівневий конкурс. Водії мають стаж роботи не менше п’яти років, спеціальну або вищу освіту. Крім того, однією з основних вимог є знання персоналом англійської мови.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути