chrome firefox opera safari iexplorer

З наступного року театри продаватимуть квитки онлайн

14 грудня 2011 о 12:21
У Міністерстві культури планують впровадити в наступному році систему електронних квитків для національних театрів.

Поки даний проект експериментальний, уточнив міністр кульутри Михайло Кулиняк і підкреслив, що перед Євро-2012 необхідно надати людям можливість купувати квитки через інтернет, пише у середу газета «Коммерсант».

У прес-службі Мінкультури повідомили, що поки невідомо, яка компанія буде реалізовувати проект, суму інвестицій також не назвали: «Це буде повністю інвестиційний проект. Фінансувати його буде бізнес».

Зараз квитки в спеціалізованих інтернет-агентствах та мережах театральних кас продаються квотовано – у кожного продавця є їх певна кількість. Згідно з проектом Мінкультури, людина зможе придбати квиток онлайн і самостійно роздрукувати його. Штрихкод на ньому буде зареєстрований в системі, а при вході в театр – зчитуватися спеціальними сканерами.

«Електронна система працює майже в усіх європейських країнах. Думаю, що і у нас вона приживеться», – сказав Михайло Кулиняк.

Гендиректор Національного академічного драматичного театру ім. Франка Михайло Захаревич повідомив, що експеримент з продажу електронних квитків почнеться 1 лютого.

«Зараз ми впритул підійшли до підписання відповідних угод», – зазначив він.

У тестовому режимі вони будуть реалізовуватися в театрі ім. Франка, Театрі російської драми ім. Лесі Українки та Національній опері Україні.

«Продаж квитків буде доступний на сайтах цих театрів та на сайті „Культура України“ – це ще один проект Мінкультури», – уточнили в прес-службі міністерства.

Михайло Захаревич розповів, що експеримент буде тривати півроку. Потім у міністерстві проаналізують його результати і, якщо це буде доцільно, впровадять проект в інших театрах в Києві та областях.

«Незважаючи на введення системи продажів електронних квитків, у касах театрів їх також можна буде купити», — пояснив Захаревич. Він запевнив, що вартість електронного квитка не відрізнятиметься від звичайного.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути