chrome firefox opera safari iexplorer

За несплачений штраф водії віддадуть власне авто

09 грудня 2011 о 09:22

Водії можуть залишитися без своїх авто мінімум на три дні у разі, якщо мали чи мають штраф або ж борги. За цей час правоохоронці мають перевірити вашу невинуватість.

Однак чесний перед законом водій може не дорахуватися грошей у гаманці, йдеться у сюжеті ТСН.

Недосвідчені водії стають заручниками ситуації. Наприклад, водій має сплатити штраф або ж сплатити якийсь борг. Платить або ж оскаржує рішення через суд. Натомість виконавча служба від суду, банку чи ДАІ цієї інформації не отримує. Як наслідок — авто потрапляє в міліцейське орієнтування, а далі – достатньо потрапити «на очі» пристрою «Рубіж».

Якщо ж ваше авто опинилося у розшуку, і зупинили вас біля «Борисполя», то доведеться ще й розщедритися, адже машину направляють на приватний штрафмайданчик у Борисполі за ціною 200 грн за добу. А за три дні перевірки набігає вже 600 гривен.

Як розповів один із водіїв, на дорозі кермувальник ще може оскаржити рішення, або попроситися на державний штрафмайданчик із тарифом по 10 гривень за день. А от в аеропорту – або погоджується або дає хабара.

У ДАІ запевнили, що з'ясовують, чи законно платили за стоянку «не винні». А от у затриманні авто проблеми не бачать.

У базі розшуку, мовляв, лише ті машини, за якими є постанови державних органів. Якщо міліціонер їх не зупиняє – це порушення закону.

Водночас, визнають, у розшуку інколи й справді опиняються «не винні» водії. Щоправда, маючи на руках постанову з мокрою печаткою, кермувальник може оскаржити затримання. Та поки що скарг від автомобілістів не надходило.

А от систему «Рубіж» і надалі використовуватимуть. Завдяки їй спіймали 700 автоборжників. Для порівняння, без допомоги техніки інспектори зловили лише 200.

У планах правоохоронців — обладнати такими системами 91 стаціонарний пост ДАІ по всій Україні. Як запевнили в ДАІ, це допоможе швидше затримувати порушників. Однак, сумлінним, але не підкованним юридично водіям це може значно ускладнити життя.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути