chrome firefox opera safari iexplorer

Береги Дніпра з'єднають 200-метровим прапором

21 січня 2012 о 20:34

Громадські активісти з'єднають береги Дніпра найбільшим прапором України – завдовжки 200 метрів. Акція пройде в День Соборності, 22 січня, на Пішохідному мості в Києві.

«Активісти громадських організацій складуть із синьої та жовтої частин прапор України. Завдовжки він буде 200 метрів. Це буде найбільший прапор, яким колись поєднували береги Дніпра», — повідомив один з організаторів, співголова Громадянського руху «Вперед!» Андрій Панаєтов.

За його словами, також під час акції заплановано підписання Маніфесту громадянської солідарності, в якому активісти з усієї України зафіксують свої вимоги до демократичних сил.

Зокрема, роз'яснив Панаєтов, від опозиційних сил вимагатиметься спільна робота у період перед виборами, а також залучення громадськості у політичні процеси.

Ініціаторами проведення Громадянського Дня Соборності «Україна єдина» виступили громадські об'єднання, зокрема Громадянський рух «Вперед!», Всеукраїнський комітет «Наступ», громадська організація «Підприємці Поділля».

Про участь в акції заявили такі організації як Союз перевізників, Асоціація фермерів Україні, громадська організація «Діти війни», представники чорнобильського руху та козацтва. До участі у заході запрошені і представники опозиційних сил.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути