chrome firefox opera safari iexplorer

Де відпочити киянам взимку: найкращі місця для розваг на лижах, санчатах та ковзанах

20 січня 2012 о 12:24

З приходом справжньої зими зі снігом та морозами у Києві нарешті відкрився гірськолижний комплекс «Протасів Яр» та з’явилося безліч імпровізованих гірок – куди поспішають кияни, охочі до зимових забав.

Як пише «Комсомольская правда», у «Яру» щодня катаються тисячі відпочивальників – лижників, сноубордистів і просто екстремалів. Тут є дві траси: полога – для початківців та крутіша – для досвідчених спортсменів. Підйом коштує 3 – 8 гривень, прокат лижного спорядження – 60 грн/год, а сноубордичного – 70 грн/год.

Заняття з інструктором – 200 грн/год, нічне катання – 120 грн. Комплекс на вул. Протасів Яр, 23-а працює з 10:00 до 22:00, у понеділок – з 14:00. Нічні катання влаштовують по суботах з 22:30 до 4:00.

До речі, у гірськолижному комплексі «Вишгора» (м. Вишгород, вул. Ватутіна, 102) ціни на основні розваги та графіки майже не відрізняються від київських, зате лижні траси там цікавіші.

Зима дарує радість не лише лижникам і сноубордистам. За інформацією газети «Сегодня»у Мамаєвій Слободі на вул. Донця, 2 в компанії козаків можна промчатися на справжніх санях XVII сторіччя, та ще у повз традиційні українські хати, вітряк, шинок та дерев’яну церквушку. Коштує таке задоволення для дорослого 20 грн, а для дитини 10 грн за 10–15 хвилин.

Утім, чимало киян катаються з імпровізованих гірок, яких цього тижня в столиці з’явилося безліч. Скажімо на Оболонській набережній, уже вирують життям кілька снігових і льодових спусків від елітних котеджів.

Промчатися з гірки на санчатах можна й у Ботанічному саду на Печерську та в парку на Куренівці. А лижники абсолютно безплатно катаються «дикими» трасами в Парку імені Рильського та Гідропарку.

Також нагадаємо, що з 19 грудня на Контрактовій площі працює єдина в місті штучна ковзанка під відкритим небом. Година катання – від 20 до 45 гривень.

Крім того, в Києві працюють понад 10 критих льодових майданчиків (зокрема льодові арени в «Більшовику», «Каравні», «Терміналі»), де сеанс коштує від 20 до 60 гривень.

 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути