chrome firefox opera safari iexplorer

Депутати «відключать» нелегально ввезені телефони

17 січня 2012 о 13:56

У Верховній раді зареєстровано новий законопроект, мета якого — почати війну проти постачальників нелегальних мобільних телефонів, які ввозяться в країну неофіційно або контрабандою.

Законопроект був ініційований та зареєстрований депутатами Юрієм Мороко та Віталієм Коржем. Законопроект передбачає створення і введення узагальненої бази даних, а також умов обслуговування терміналу у телекомунікаційних мережах.

Як передбачає документ, у випадку якщо мобільний термінал протягом 90 днів не був зареєстрований в Україні, оператор припиняє обслуговування у телекомунікаційній мережі терміналу. Так само, до обов'язків оператора буде входити перевірка реєстрації терміналу.

Крім того, згідно з текстом законопроекту, оператори мобільного зв'язку будуть відключати вкрадені або загублені телефони. Зазначимо, історія з відключенням «сірих» мобільників тягнеться в Україні вже більше 3 років, але тільки минулого тижня вона прийняла серйозний оборот.

Як повідомили ТСН.ua в мережі магазинів «Цитрус Дискаунт», у червні 2011 року до появи офіційно ввезеного і сертифікованого iPhone 4, на ринку України було понад 96 тисяч iPhone 3 (3G та 3GS), понад 42 тисячі iPhone 4. Менше 1% цих пристроїв знаходилися в базі Украчастотнагляду.

За даними експертів переможцями у боротьбі з «сірим» ринком в Україні стали компанії Nokia і Samsung. В результаті їхніх зусиль менш ніж 1% продукції Nokia і Samsung продаються в Україні неофіційно.

Фахівці наголошують, хоч перспектива відключення «сірих» телефонів і відкладалася, нині немає причин сумніватися в тому, що Рада рано чи пізно прийме цей законопроект і тоді власникам нелегальних телефонів доведеться зіткнутися з проблемою відключення.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути