chrome firefox opera safari iexplorer

Донецький сайт підготовки до Євро ганебно осоромився

17 січня 2012 о 14:22

Сайт uefaeuro2012.donetsk.ua, який є офіційним ресурсом з висвітлення підготовки до Євро-2012 в Донецьку, розмістив у своїй англомовній версії замітку з помилками.

Вона опублікована в рубриці "Транспорт" під назвою Shuttle Bass. Перекладачі, ймовірно, мали на увазі Shuttle Bus, що в перекладі означає «човниковий автобус» — той, який курсує по одному і тому ж маршруту.

Сам текст теж переповнений помилками. Не обов'язково володіти англійською мовою, щоб побачити безграмотність нотатки: слова повторюються, одні й ті ж слова пишуться по-різному.

Примітно, що новина про безграмотну замітку сайту швидко поширилася в ЗМІ, однак помилки досі не виправлені.

Раніше сайт ukraine2012.gov.ua також відзначився подібною витівкою. Текст замітки був спочатку набраний російською мовою, після чого переведений автоматичним перекладачем типу Google Translate на англійську мову і без найменшої вичитки розміщений на сайті.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути