chrome firefox opera safari iexplorer

Епідемія кору може перекинутися на столицю

16 січня 2012 о 16:15

Збільшення випадків захворювання на кір найближчим часом прогнозують лікарі. Це пов'язують зі скасуванням карантину у школах Львівської та Івано-Франківської областей, а також з масовим поверненням додому туристів з заходу — де є підтверджені випадки кору - на схід країни.

Загалом, в Україні на кір захворіло 883 особи. У столиці жодного випадку захворювання офіційно не зафіксували. Київська санітарно-епідеміологічна служа повідомляє про сім імовірних випадків, але остаточний діагноз фахівці встановлять після лабораторних досліджень.

Федір Лапій, головний дитячий імунолог м. Києва: "Київ — місто студентське. Чимало є тих, хто виїжджає додому і повертається з тих-таки західних областей. Ми можемо говорити про те, що процес поширюється із заходу на схід. Київ — у центрі, і тому можна прогнозувати, що вірус до нас був завезений чи завозиться із західних регіонів". 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути