chrome firefox opera safari iexplorer

Львів'яни запрошують на свято Маланки та Василя

12 січня 2012 о 16:16

13 січня у Львівському палаці мистецтв святкувати зможуть всі – від малого до великого. І для кожного буде забава до душі. Традиційно, 13 січня на український Старий Новий рік Молодіжна комісія Львівської Архиєпархії УГКЦ проводить молодіжно-родинне свято Маланка.

Про це повідомили сьогодні у прес-службі ЛМР.

«Вже 4 рік поспіль ми на рівні міста, де всі можуть прийти на свято, святкуємо Старий Новий рік. Називається свято «В гостях у Василя та Маланки» – це в той день ми згадуємо великих святих – святого Василія і святу мученицю Меланію.

Це свято має в українських християнських традиціях об’єднати львів’ян до спільного святкування, щоб не кожен окремо, а на загал, зустрічаючись, разом колядували, святкували», – розповів голова Молодіжної комісії Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Тарас Милян.

Свято, як завжди, складатиметься з двох частин: для сім’ї та для молоді.

«Завжди ми маємо дві частини такого свята. Перша частина – це є родинне свято, де діточки зможуть приходити разом зі своїми батьками, і в такий спокійний, невимушений спосіб прийняти участь у святкуванні. Щодо молодіжного свята, цього року «Обнова», яка вже багато років робила, організовувала свято Маланки, взяла на себе обов’язок також на загальноміському рівні організувати заходи. Долучилася і Українська молодь Христові», – зазначив о. Тарас Милян.

Благословення для всіх учасників святкувань дасть Владика Венедикт.

Родинне свято «В гостях у Василя та Маланки» розпочнеться о 18.30.

У програмі: забави, вертеп, колядки та святкове частування, виступи виконавців – Софія Федина, Олександр Божик, Павло Савран, троїсті музики «Родинна капела».

«Цього року ми даємо можливість родинам не лише брати участь у колядках, у святковій програмі, але і відчути атмосферу свята разом з музиками», – розповіла координатор заходу Катерина Степована.

Передбачені різноманітні майстер-класи та цікаві забави для дітей.

«Є окрема програма для дітей, вони зможуть взяти участь в різноманітних забавках. Є спеціальна група аніматорів, які відповідальні за цю частину свята, і вони нікого з дітей не залишать без догляду, без активної участі у святі», – зазначила Катерина Степована.

«Також в нас буде святкова лотерея. Це сюрприз для діточок, вони отримають подарунки», – додав о. Тарас Милян.

Молодіжне святкування «Пустіть Маланку до хати» розпочнеться о 21.00 і триватиме цілу ніч, аж до 6.00. Зважаючи на те, що святкування розраховані на молодь, то і програма передбачає сучасніші святкування з акцентом та традиції.

«Основний акцент – це вечірка в українському стилі під українську музику. Також гостем свята є гурт «Мері», який пообіцяв дати гарний концерт. Також очікуємо прихід Маланки з Василем, вертеп, колядників, частування», – розповіла голова організації «Обнова» Лідія Баран.

Дрес-код на вечірку – вишиванка.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути