chrome firefox opera safari iexplorer

Марина Владі: Фільм про Висоцького ображає його пам'ять

11 січня 2012 о 14:26

Французька актриса Марина Владі, вдова поета, актора і композитора Володимира Висоцького розкритикувала творців фільму «Висоцький. Спасибі, що живий».

"Я отримую з усіх країн світу велику кількість запитань щодо моєї реакції на фільм "Висоцький. Спасибі, що живий, уривок з якого є в інтернеті. Досі я відмовлялася про це говорити, бо вважаю, що ця стрічка ображає Висоцького, його мистецтво, його пам'ять, а також наше спільне життя ", — сказала актриса в інтерв'ю Известиям.

Вона зізналася, що її шокувало вже те, що фільм був знятий за допомогою старшого сина Висоцького.

"Це вже мене шокувало. І я бачила, як син вихваляється тим, що, домагаючись для актора найбільшої схожості з Висоцьким, вони зробили копію з силікону з посмертної маски Володі, яку я сама зняла. Це не тільки скандально, а навіть страшно. Це аморально й неетично. І якби я була віруючою, я б сказала, що це гріх. Я в розпачі і засмучена ", — сказала Владі.

Деякі кінокритики згодні з Владі в тому, що фільм режисера Петра Буслова є певною помстою сина батькові за його зв'язок з чужою йому жінкою з Парижа, повідомляє РБК.

Видання зазначає, що стрічка здебільшого присвячена не самому співакові, а його оточенню, друзям і знайомим. Творці фільму не зуміли достовірно відтворити образ великого музиканта, поета і актора, кумира мільйонів радянських і російських громадян. Зображений у фільмі співак, що страждає від наркотичної залежності, руйнує потужну харизму Висоцького. Режисер фільму Буслов по суті зняв стрічку про шкоду наркотиків, що руйнують навіть великих людей.

У якості інших, менш значущих помилок відзначаються історичні неточності: так, мова героїв фільму, їхня зовнішність часто не відповідає часу дії стрічки.

Нагадаємо, що фільм, присвячений популярному радянському співаку і поету Володимиру Висоцькому, вийшов 1 грудня 2011 року. У перші дні після виходу фільму «Висоцький. Спасибі, що живий» у московських кінотеатрах був аншлаг. Проте стрічка викликала у росіян змішані почуття.

Водночас, кожен десятий росіянин вважає біографічну стрічку Петра Буслова «Висоцький. Спасибі, що живий» найкращим фільмом року.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути