chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти відправило півмільйона школярів на канікули

31 січня 2012 о 10:18

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту станом на 30 січня призупинило роботу понад 3,2 тис. загальноосвітніх навчальних закладів у зв'язку з похолоданням.

«У зв'язку з різким зниженням температури було призупинено навчання в 3,2 тисячі загальноосвітніх навчальних закладів, які відвідують 418,7 тисяч дітей», — повідомляють в уряді.

Найбільшу кількість навчальних закладів тимчасово було закрито в Івано-Франківській (754), Дніпропетровській (674), Житомирській (456) та Рівненській (322) областях.

При цьому робота установ не була припинена у Закарпатській, Львівській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях, а також у Києві та Севастополі.

Учора повідомлялося, що заняття в школах Києва будуть припинені для учнів 1-4 класів при зниженні температури нижче 20-ти градусів, і для всіх класів — при похолоданні нижче 24 градусів, а також вітру зі швидкістю більш як 5 м/с і збільшенні вологості повітря понад 80%.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути