chrome firefox opera safari iexplorer

Музеями в Україні повинні керувати менеджери, а не історики, — Мінкульт

31 січня 2012 о 15:27

Сьогодні не достатньо бути фахівцем з історії та мати наукові досягення, аби керувати музеєм. Музеям потрібні хороші фінансові показники та директора із менеджерськими якостями.

Так пояснив низку звільнень директорів київських музеїв міністр культури Михайло Кулиняк, передає кореспондент Телеканалу новин «24».

Зокрема, міністр зазначив, що звільняють зараз не усіх директорів, а лише декілька. Так серед 25 заповідників, лише у трьох були змінені директори. А щодо музеїв, то із 15 працюючих було звільнено лише двох директорів.

Загалом сьогодні міністру культури, який прийшов розповісти про підсумки 2011 року, довелося несолодко. Брифінг міністра переріс у палку дискусію, де очільнику міністерства потрібно було пояснювати свої рішення.

«Бути директором — не привілеї і не подарунок за заслуги, а важка робота. Звільнені директори отримають нову роботу. Вони залишаться працювати на користь музеїв. Але не директорами», — підсумував Михайло Кулиняк.

Нагадаємо, на днях Міністерство культури майже одночасно змінило керівництво трьох знакових музеїв: Національного заповіднику «Софія Київська»Києво-Печерського історико-культурного заповідника та Національного музею Тараса Шевченка.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути