chrome firefox opera safari iexplorer

На Євро гостям столиці пропонують скуштувати борщ та київський торт

16 січня 2012 о 09:42

Главк КМДА з підготовки до Євро-2012 розробив перший інформаційний буклет про столицю на чотирьох мовах: українською, російською, німецькою та англійською.

У КМДА для гостей Євро-2012 розробили брошуру, де пропонують відвідати Маріїнський палац та замок Ричарда. При цьому у книжечці не згадується, що увійти всередину ні в перший, ні в другий не вдасться, пише «Сегодня».

На 36 сторінках, підготовлених для гостей, які приїдуть до Києва, також представлена ​​коротка інформація про інші пам'ятки архітектури, видатних мешканців, культурного і спортивного життя.

Розповіли трохи і про їжу. З обов'язкових страв, які радять спробувати в кафе і ресторанах, — борщ з пампушками (англійцям він представлений як «червоний м'ясний суп»), такий «делікатес», як сало, котлету по-київськи, голубці з печі і київський торт.

Серед відомих киян називають Ігоря Сікорського, Валерія Лобановського, Михайла Булгакова, братів Кличків, Андрія Шевченка, Олега Блохіна та Олексія Михайличенка.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути