chrome firefox opera safari iexplorer

На Львівщині запроваджують премію імені Степана Бандери

18 січня 2012 о 12:54

Депутатська комісія з питань освіти та науки Львівської обласної ради підтримала проект Положення про премію імені Степана Бандери.

Про це 18 січня повідомила прес-служба Львівської облради.

Проект положення запропонований заступником голови комісії Іриною Фаріон.

За рішенням комісії, премію присуджуватимуть у трьох номінаціях – політична, громадська, наукова діяльність.

Премією відзначатимуть громадських і політичних діячів, державницькі, громадські та наукові інституції (чи науковців) за вагомий внесок у розбудову національної української держави, доленосні громадсько-політичні рішення та науково-теоретичні напрацювання у царині державотворення.

Автор проекту зауважила, що постать Степана Бандери ставить особливі вимоги до претендентів, через що здобувача премії (особу чи інституцію) мають висувати громадські, політичні та наукові інституції з обов’язковими рекомендаціями щонайменше трьох авторитетних громадських, політичних та наукових діячів способом подання текстового тезового викладу своєї громадської, політичної та наукової діяльності та її результатів в українському державотворенні (проект, винахід, інвестиції, науково-теоретичні праці: монографія, посібник тощо відповідного спрямування).

Подаємо текст проекту Положення.

Проект Положення про премію імені Героя України Степана Бандери, засновану Львівською обласною радою

1. Премію обласної ради призначають у галузі національного державотворення.

2. Премією відзначають громадських і політичних діячів, державницькі та громадські інституції, науковців за вагомий внесок у розбудову національної української держави, доленосні громадсько-політичні рішення та науково-теоретичні напрацювання у царині державотворення.

3. Премію присуджують щорічно напередодні 1 січня – дня уродин Степана Бандери (цьогоріч – з нагоди Акта відновлення Української держави 30 червня 1941 року з урочистим врученням 30 червня 2012 року).

4. Здобувача премії (особу чи інституцію) висувають громадські, політичні та наукові інституції з обов’язковими рекомендаціями щонайменше трьох авторитетних громадських, політичних та наукових діячів способом подання текстового тезового викладу своєї громадської, політичної та наукової діяльності та її результатів в українському державотворенні (проект, винахід, інвестиції, науково-теоретичні праці: монографія, посібник тощо відповідного спрямування).

5. Премія передбачає три номінації: громадська, політична, науково-навчальна національна державотворча діяльність.

6. Грошова винагорода кожного з лауреатів премії становить 20000 грн. Якщо здобувачі не відповідають заявленими вимогам, можливе присудження премії лише в окремих номінаціях або взагалі відсутність лауреата впродовж того чи того року.

7. ЛОР зберігає за собою право висунення власної кандидатури з запрошенням до конкурсу.

8. Матеріали – як здобутки за останні три роки – на здобуття премії приймають на адресу Львівської обласної ради (комісія з питань освіти і науки, вул. Винниченка, 18, м. Львів, 79008) у межах від 30 червня до 1 грудня.

9. Здобувачі премії не обмежені проживанням на території Львівської області.

10. Кандидатури на призначення премії способом таємного голосування розглядають:

  • члени постійної комісії з питань освіти та науки;
  • члени постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації;
  • публічне обговорення і голосування кандидатур в Інтернет-мережі, організоване відділом інформації та зв’язків з громадськістю Львівської обласної ради.

11. Якщо на здобуття премії висунуто кандидатуру із членів постійних комісій, то ця особа не бере участи в обговоренні поданих кандидатур.

12. Рішення з кожної кандидатури приймають на основі голосування:

  • половини складу та 1 голос;
  • за розгляду лише одного претендента у кожній номінації – 2/3 від загальної кількості учасників голосування.

Якщо жоден із учасників голосування не набрав необхідної кількості голосів, відбувається переголосування серед 2-х претендентів, що набрали більшу кількість голосів.

Якщо голоси діляться порівну, шляхом відкритого голосування ухвалюють рішення:

  • премію поділити порівну;
  • не присудити жодному претендентові;
  • провести переголосування.

13. Проект зазначеного Положення розмістити на веб-сторінці ЛОР з метою корегування та доповнення (в межах від 23 січня до 23 лютого) та остаточно ухвалити Положення до 1 березня 2012 року.

Довідка

Цього року матеріали кандидатур на призначення премії приймають від 01 березня до 01 червня та, у разі присудження, урочисто оголошують лауреата премії імені Героя України Степана Бандери з нагоди Акта відновлення Української держави 30 червня 2012 року.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути