chrome firefox opera safari iexplorer

Новий рік не по-українськи

05 січня 2012 о 11:47

Чекав цього свята — як всі нормальні українці, зі старими проблемами і сподіваннями, що нова сторінка, 2012-та, їх обов'язково вирішить і подарує масу приємних сюрпризів та перспектив.

Новорічний настрій вдома донька і дружина створили самі — ялинковий букет зі смачними прикрасами, як колись у дитинстві — горішками, цукерками, пряниками. Смачні страви на столі, шампанське і ... телевізор.

А тут знову «дежавю» — ми у Росії чи в Україні? Новорічні вогники із зірками російської естради, російською мовою, з російськими жартами і побажаннями... І скрізь — Басков, Кіркоров, Галкін... Оросійщені вже повністю Повалій, Білик, Ані Лорак... Навіть начебто український за національністю, але російськомовний «Квартал-95» запрошує зірок теж з-за кордону — з Росії.

Друзі, невже у нашій країні немає своїх співаків? Де Океан Ельзи, Скрипка, Пономарьов, Лама, Гайтана, Бурмака та багато інших, про існування і репертуар яких ми дізналися після революції 2004-го?

В якій країні ми живемо? І чи хочемо жити в ній далі? Проходить же повна асиміляція населення!!! У нас передачі про зірок шоу-бізу — це програми про зірок російської естради, про наших зірок ви щось чули, окрім розлучення Пономарьова та доньки Ані Лорак, яку, як твердять журналісти, «очікувала вся Україна»?! Чи може, я не ті канали дивився?!

Я хочу чути з телевізора нормальну україномовну сучасну пісню, хочу, щоб моя донька ставила у рінгтони на мобільному не Стаса Михайлова, а когось із наших — є купа цікавих колективів — Тартак, ТНМК, Друга ріка і т.п.

Я просто хочу, щоб у нашої країни БУЛО власне майбутнє, а не те, яке їй напишуть північні сусіди, такі загребущі і підступні.

І хочу, щоб влада нарешті просто перестала бути брехливим лякливим зайцем, який ладен родину свою продати за капустяний лист зеленого кольору...

Євген Федоренко, м. Кіровоград

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути