chrome firefox opera safari iexplorer

Очікування дива на свята викликає після них депресію

12 січня 2012 о 09:15

Депресивні настрої після свят — явище поширене, яке виникає задовго до початку святкувань через метушню та надмірні очікування, повідомляє ТСН. 

«Довкола купа проблем і свята я не бачу, де ж це свято, а всі говорять „свято-свято-свято“ і я маю якось святкувати. Відповідно виникає відчуття якоїсь своєї вини, неповноцінності. Відчуття самотності загострюється перед святами, особливо перед такими святами, які рекламуються, як сімейні. Новий рік, різдво», — пояснив психолог Володимир Банцер.

Також психологічні проблеми доповнюються алкогольними. Працівник наркологічного центру розповіла, що пригнічений стан після великої кількості випитого — це логічний наслідок. На здорову людину алкоголь діє як снодійне. А гастроентерологи зі свого боку нарікають на переїдання.

Через перевантаження травної системи виникають симптоми у вигляді важкості у шлунку, стомлюваності, слабкості і сонливості. А з цього випливає повна відсутність бажання йти на роботу. Насправді до постсвяткової хандри, стверджують спеціалісти, ненависна робота не має жодного стосунку, а лише переїдання, перепивання і надмірні очікування. Якщо від цього відмовитися — наступні свята можуть бути чудовими.