chrome firefox opera safari iexplorer

Під Кабінетом міністрів протестують студенти

24 січня 2012 о 14:46

Біля стін клубу Кабінету міністрів України протестують десятеро студентів з плакатами: "Прем'єр спілкується тільки з «потрібними студентами», «Бутафорська зустріч замість діалогу», «Ми теж студенти, пустіть нас до Азарова».

Студенти заявили, що народний депутат, глава комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максим Луцький обіцяв їм, що вони будуть присутні на зустрічі.

«Але нас немає в списках. Він нас обдурив», – зазначив один з учасників акції. За словами студентів, вони також хочуть внести свої зауваження та пропозиції до проекту закону про вищу освіту.

Свої вимоги пропустити їх студенти вигукують у мегафон.

Співробітники міліції вимагають від студентів згорнути плакати і припинити акцію, мотивуючи це тим, що на проведення акції у них немає дозволу.

Студенти, у свою чергу, вимагають від співробітників міліції показати свої посвідчення, чого ті не роблять. Відповідно, студенти не реагують на вимогу «невідомих людей у формі».

Луцький, у свою чергу, заявив, що нікому нічого не обіцяв.

«Тих студентів, які прийшли під стіни Ради, коли йшла погоджувальна рада, я запросив на комітет і вже бачив їх сьогодні тут серед запрошених. За всіх інших студентів, я, на жаль, не можу відповідати. Не я проводжу цю зустріч, її проводить уряд. Потрібно було брати участь і подавати заявки вчасно, щоб взяти участь», – сказав він.

Нагадаємо, 10 січня студенти протестували біля Верховної Ради про законопроекту «Про вищу освіту».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути