chrome firefox opera safari iexplorer

Церква застерігає від легковажних хрещенських купань

17 січня 2012 о 14:37

Представники УПЦ КП та УПЦ МП нічого не мають проти традиційного народного купання на Водохреща, якщо віряни дотримуються правил елементарної безпеки та не просто моржують, а сприймають купання як продовження духовного очищення.

Про це під час прес-конференції у медіа-холі УНН повідомили голова інформаційного управління УПЦ КП, єпископ Євстратій (Зоря) та голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ, протоієрей Георгій Коваленко.

За словами церковників, не слід ставитися легковажно до традиції зимового хрещенського купання. Варто вжити заходів безпеки та зважати на свій стан здоров’я.

Крім того, протоієрей Георгій Коваленко наголосив, що ця та подібні народні традиції не є обов’язковими до виконання, але вони прикрашають свято Богоявлення.

Представники церкви наголосили, що вода після освячення повертається до тих властивостей, які вона мала під час створення світу, але це не означає, що вона повністю очищується від усіх забруднень. Тому освячувати для внутрішнього вживання слід чисту воду.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути