chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах народився справжній богатир

31 січня 2012 о 00:14

39-річна жінка у с. Червона Слобода, що під Черкасами, народила хлопчика вагою майже 6 кілограмів, а зростом — 66 сантиметрів.

Новонародженого батьки вирішили назвати Віталієм, на честь українського боксера Кличка. Мама і син почуваються добре, у понеділок їх вже виписали із пологового будинку.

Тетяна досі не може повірити, що народила такого богатиря. Вага її сина — 5 кілограмів 970 грамів: зазвичай стільки важить тримісячне немовля.

Ця дитина - п'ята в родині Тетяни і Андрія Аркалюків. Жінка каже: про те, що хлопчик буде більшим за своїх братів та сестер — здогадувалася. Але не думала, що настільки.

Тетяна Аркалюк, породілля: «Дуже важко було, він такий важкий, носить його важко було. А так не могла я узнать, який він там».

Для батька хлопчика народження сина не тільки велика радість, а й клопіт. Андрій зізнається: «придане», куплене для малюка — доведеться комусь подарувати. Всі повзунки та кофтинки виявилися замалими.

Андрій Аркалюк, тато немовля: «Покупали нову одежу, три комплєкта купили, один підійшов, а решта — не підійшла, ну, покупали на місячну дитину, так як нам сказали на УЗІ 5 кілограм буде, але практично воно нічого не підійшло».

Щоб хлопчик з'явився на світ — медикам довелося зробити мамі кесарів розтин. Лікарі зізнаються: в їхній практиці — це перше немовля з такою вагою.

Михайло Карасьов, завідувач акушерсько-гінекологічного відділення Черкаської центральної райлікарні: «Це вперше такий випадок , він взагалі є унікальний, мабуть, для всієї України. Коли я взяв дитину на руки, я зразу відчув цю вагу , я назвав її без електронної ваги – сказав, що це 6 кг. Сказав, що народили нового Кличка, а батьки і назвали його в честь Кличка – Віталиком».

За матеріалами «Подробности»  

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути