chrome firefox opera safari iexplorer

У Харкові вандали спаклюжили могилу Леся Курбаса

26 січня 2012 о 15:33

У Харкові невідомі поглумилися над родинною могилою відомого українського режисера Леся Курбаса, який похований на міському кладовищі № 13.

З пам'ятника збитий бронзовий горельєф і літери, зроблені з пластику. Збиті літери працівники кладовища знайшли поруч із могилою.

Написи на сусідніх могилах матері Курбаса Ванди Адольфівни і дружини Валентини Чистякової цілі.

"Рівно рік тому була така ж історія, на цьому ж самому місці. Приблизно в цей же час на пам'ятнику були збиті всі літери, але залишався горельєф. А сьогодні немає вже горельєфа. Це що? Така злісна традиція? Поруч нічого не зруйновано, тільки ця могила ", — повідомив голова правління міжобласного відділення Спілки театральних діячів Сергій Бичко.

Він зазначив, що після минулорічного інциденту, коли були збиті всі бронзові літери, написи були відновлені з пластику.

Бичко також повідомив, що планує звернутися до скульптора, який працював над горельєфів, з проханням відновити його до 25 лютого, коли буде відзначатися 125-річчя Курбаса.

Як повідомила начальник відділу зі зв'язків з громадськістю ГУ МВСУ в Харківській області Лариса Волкова, за фактом наруги над могилою порушено кримінальну справу.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути