chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму відбувся перший український різдвяний Парад звіздарів

07 січня 2012 о 18:39

У Сімферополі в суботу, на день Різдва, вперше відбулася різдвяна хода звіздарів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Кілька десятків учнів та учителів Української школи-гімназії Сімферополя пройшли центральними вулицями міста з різдвяними зірками, які вони зробили власноруч.

Учасники ходи пройшли до Верховної Ради Криму, де співали українських різдвяних пісень, а потім в одному з міських скверів влаштували концерт і танці.

За словами ініціатора Параду звіздарів, директора Української школи-гімназії Сімферополя Наталі Руденко, акція пройшла вперше в Криму, але, за погодженням із міською владою, буде традиційною.

Майже два десятки різдвяних зірок («звізд») сімферопольські гімназисти зробили під керівництвом львівських майстрів, які в грудні 2011 року проводили в Сімферополі майстер-класи.

Учасники Параду звіздарів розповіли, що, зважаючи на виключно український репертуар, побоювалися провокацій, однак мешканці і гості Сімферополя радо вітали різдвяну ходу, до неї приєдналися кілька сотень сімферопольців.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути