chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві домагаються захисту безпритульних тварин

27 січня 2012 о 11:57

Жорстоке ставлення до безпритульних собак та котів в Україні, на жаль, вже стало чорною визитівкою нашої країни.

Європейські та світові ЗМІ регулярно поширюють інформацію про те, якими варварськими методами вирішується проблема безпритульних тварин в найбільшій європейській державі: отрута та пересувні крематорії замість утримання в притулках та стерилізації – методів, прийнятних у цивілізованому світі.

Останнім часом вбивства безпритульних тварин набули масового характеру через намагання влади на місцях «зачистити» підвідомчі території напередодні «Євро-2012».

При цьому від отрути, яку поширюють вулицями комунальники, часто гинуть й домашні улюбленці. А тим часом Європою ширяться акції з висловленням обурення тим, що відбувається в Україні й вимогами вжити до неї міжнародних санкцій.

Своє ставлення до цього болючого питання висловила й українська громадськість, яка за допомогою соцмережі Facebook організувала акцію на захист безпритульних тварин «Stop it!». До речі, цей захід українців підтримали й користувачі мережі Facebook у Німеччині. Створену ними з цого приводу сторінку «лайкнули» понад 90 тис. осіб.

Тож, після пікету КабінетуМіністрів України, всі небайдужі до долі тварин в Україні висунули низку вимог до українського уряду.

Зокрема, пікетувальники закликали взяти питання захисту безпритульних тварин під контроль Кабінету Міністрів як таке, що має безпосередній вплив на моральне здоров'я суспільства та на імідж країни в світі.

Також пропонується забов'язати правоохоронні органи розслідувати й припинити діяльність «догхантерів», що координують свої дії на сайті http://vreditelyam.net та покарати винних у винищенні тварин. І звернутися до міських голів українських міст із вимогою дотримання законодавства в сфері захисту тварин від жорсткого поводження.

Напередодні акції за ініціативою міністра екології України Миколи Злочевського відбулася зустріч міністра із її організаторами. Під час цієї зустрічі були досягнуті домовленості про співпрацю Міністерства екології із зоозахисниками та громадськими активістами у справі захисту безпритульних тварин.

Зокрема, буде створено нову робочу групу при Мінекології з вирішення цієї проблеми, яку очолить міністр особисто.

Заступником голови цієї групи буде призначено президента Міжнародного товариства захисту тварин SOS Тамару Тарнавську. Склад групи буде сформовано за погодженням із зоозахисниками.

Попередній склад робочої групи, в яку входили одіозні представники нелегального руху «зоореалістів», що мають на меті знищення безпритульних тварин, буде розпущено.

Підготувала Майя Заховайко, «Рідна країна»

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути