chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відсвяткують День Соборності та Свободи. Програма

19 січня 2012 о 11:45

22 січня, у неділю, столиця відзначатиме День Соборності та Свободи України.

З цієї нагоди у Києві відбудеться низка урочистих заходів.

Так, мешканці міста разом з керівництвом столиці та держави, візьмуть участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському.  Про це УНН повідомили в прес-службі КМДА.

Того ж дня, 22 січня, на Майдані Незалежності відбудеться грандіозний концерт. Під час дійства кияни та гості столиці матимуть змогу насолодитися виступами зірок української естради – гуртів «Мандри», «Скай», «ТіК», «Друга Ріка» та популярних співачок Джамали і Альони Вінницької. Початок концерту о 17.00.

Урочистості на честь свята відбудуться у Національному палаці мистецтв «Україна» за участі представників виконавчої влади усіх рівнів, депутатів, дипломатичного корпусу, громадськості.

Разом з тим, урочисті збори з нагоди Дня Соборності та Свободи України відбудуться у кожному районі міста.

У музеях і бібліотеках розміщено книжкові виставки, фотовиставки, експозиції з історії Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, та їх ролі в процесі здобуття Незалежності України.

А у навчально-виховних закладах проводяться лекції, семінарські заняття, науково-практичні конференції та вечори пам’яті.

Нагадаємо, відповідно до Указу Президента, прийнятого 30 грудня 2011 року "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат та професійних свят", цього року Україна вперше святкує День Соборності та Свободи.

Зазначимо, що у зв’язку з проведенням грандіозного святкового концерту з нагоди відзначення Дня української Соборності та Свободи на Майдані Незалежності 22 січня, розпочато демонтаж новорічної ялинки.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути