chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві влаштували «Ніч еротичної поезії»

27 січня 2012 о 10:07

Про інтимне — вголос. У Києві влаштували «Ніч еротичної поезії». Столичні митці видали збірку сороміцьких віршів. На нічній презентації їх не лише читали, а й розігрували у ролях. Ольга Сас-Тарасова чула поезію з перчинкою.

Поет Дмитро Лазуткін інтимні вірші пише з 11ти років. Перша кохана з піонерського табору стала першою музою. Тепер Лазуткін секс-символ української поезії.

Дмитро Лазуткін, поет: "Читач не розчарується, бо отримає подвійну порцію і насолоди, і радісті, і трошечки інтимних поз".

Інтимні вірші не мають обмежень ані у віці, ані у статусі. Така творчість, упевнені автори, в крові українців.

Келя Ликеренко, поетеса: "Українці в давнину таким займалися, що я не знаю, чому кажуть, що Камасутра не наша. Радянський союз нам нав`язав, що сексу немає. Та є, ми так сексуємося, що дай боже".

Творчість з перчинкою не зупинити і офіційними заборонами. На «ночі еротичної поезії» автори підтримали свого колегу Юрія Винничука. За сатиричний вірш поета звинувачують у порнографії та насильницьких закликах. На знак протесту цитують твір хором.

Поети впевнені, подібні заборони тільки підбурюють писати більше та гостріше.

Віталій Капранов, письменник: "Нікому не вдастся в Україні заборонить еротику, кохання поезію взагалі".

Інтиму багато не буває — цьогоріч видавці планують презентувати другий том еротичної поезії. Публікуватимуть там вірші як відомих авторів, так і новачків.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути