chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві завершили ремонт Паркового пішохідного мосту

27 січня 2012 о 13:20

Київський пішохідний міст через Дніпро навесні прикрасять художнім освітленням. Про це заявив гендиректор КП Київавтодор Георгій Глинський.

За його словами, ремонт Паркового пішохідного моста через Дніпро, що з'єднує центральну частину міста із парковою зоною та пляжами Труханового острова, завершений. Навесні Парковий міст, який за 55 років існування ремонтували лише двічі, буде оснащений сучасним декоративним освітленням.

«Коли почали складати дефектний акт, ми виявили, що заміни потребують і деякі прогонні будови, та елементи конструкції моста. Необхідно було також виконати захист бетону та металевих конструкцій — тобто з'явилася потреба в комплексній реконструкції споруди. І підрядна організація успішно її виконала. Були застосовані новітні технології та матеріали. Тепер на мосту зовсім інше, міцне покриття, а не асфальтобетон, інші сучасні методи захисту. Навіть фарба підбиралася з найкращих зразків — вона враховує і додаткову вологу, і вітер, і різні погодні умови. Навесні, коли ми зробимо художню підсвітку пішохідного мосту, він стане особливою прикрасою Києва», — зазначив Глинський.

За його словами, тепер без капітального ремонту міст прослужить 50 років.

«Будуть виконуватися лише середні, поточні ремонти, але капітальних ремонтів у найближчі 40-50 років не буде», — підсумував директор Київавтодору.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути