chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові встановили пампуховий рекорд

08 січня 2012 о 09:50

7 січня у Львові на V міському фестивалі «Свято Пампуха» встановили світовий рекорд – виклали малюнок із понад 7 тис. пампушків.

Як повідомив організатор фестивалю Андрій Сидор, малюнок має розмір 4 на 10 м. Зображено логотип «Свята Пампуха» та партнера — ТОВ «Львівські дріжджі».

Малюнок оцінив офіційний представник Книги Рекордів Гіннеса Джек Брокбенк. Він зазначив, що вперше побачив таку картину. «Ми звернули увагу на заявку про такий рекорд із двох причин. По-перше, зараз є час Різдва, а пампухи – одне з традиційних частувань в Україні у цей святковий час. Тож зіграли роль дві підстави – момент, до якого приурочено рекорд, та масштаб, адже використано понад 7 тис. пампушків», — сказав представник Книги Рекордів Гіннеса.

За словами Джека Брокбенка, ця подія стане відомою на весь світ. «Інформація про рекорд буде розміщена на офіційному сайті Книги Рекордів Гіннеса. Також будуть розміщені фото малюнку з пампухів на фоні вашого прекрасного Оперного театру, тож, я думаю, це буде хороша інформація про Львів та Україну загалом для людей у всьому світі», — сказав він.

Чи увійде львівський пампуховий рекорд до Книги Рекордів Гіннеса -2012 стане відомо пізніше. Як пояснив Джек Брокбенк, за рік встановлюється велика кількість світових рекордів, і з загальної кількості журі обирає певну кількість до книги.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути