chrome firefox opera safari iexplorer

У лютому українцям покажуть стрічку «Закохані в Київ»

16 січня 2012 о 16:02

У лютому на екрани українських та російських кінотеатрів вийде довгоочікуваний український кіноальманах «Закохані в Київ». Про це УНН повідомили представники компанії-кінопратника.

Стрічка «Закохані у Київ» — це аналог зарубіжних альманахів «Париж, я люблю тебе» і «Нью-Йорк, я люблю тебе».

Українська картина складається з 8 самостійних короткометражних фільмів, в яких молоді українські режисери зізнаються в любові до рідного міста.

Своє бачення любові в сучасному мегаполісі показали 7 молодих українських режисерів: Тарас Ткаченко, Ілля Власов, Денис Гамзін, Ольга Гібелинда, Валерій Бебко, Олег Борщевський та Артем Семакін.

Головні ролі у фільмі виконують Ада Роговцева, Віталій Лінецький, Георгій Хостікоєв, Артем Семакін, Ілля Ісаєв, Олександр Яценко, Микола Олійник та Олена Фесуненко. Проект також ознаменувався двома акторськими дебютами зірок українського шоу-бізнесу Івана Дорна та Даші Астаф'євої.

Фільм складається з восьми новел: «Рука» режисера Олега Борщевського, «Туфлі» режисера Дениса Гамзінова, «Дещо» режисера Ольги Гібелинда, «Собачий вальс» режисера Тараса Ткаченка, «Три слова» режисера Іллі Власова, «Остання ніч грудня» режисера Олега Борщевського, «Верни мою любовь» режисера Артема Семакіна і «Втрачений в місті» режисера Валерія Бебко.

Кінофестивальної прем'єра «Закоханих у Київ» відбулася в травні 2011 року на Міжнародному кінофестивалі в Монако, після цього фільм показали в Каннах. З тих пір «Закохані у Київ» отримали більше 40 запрошень на участь у кінофестивалях з різних країн світу, серед яких найпрестижніші кіноогляди Європи та США.

«Закохані у Київ» увійшов в 10-ку кращих фільмів на 86-му Російському Міжнародному Кіноринку, а на Одеському міжнародному кінофестивалі премію імені Миколи Шустова за кращий український фільм отримала короткометражка Тараса Ткаченка «Собачий вальс». На фестивалі в Бодега Бей (США) отримав нагороду сюжет Ольги Гібелинда «Дещо». Також на щорічному українському кінофестивалі «Відкрита ніч» головні призи взяли короткометражки «Собачий вальс» Тараса Ткаченка та «Рука» режисера Олега Борщевського. На IX Міжнародному фестивалі православного кіно «Покров» Ада Роговцева і Микола Олійник були нагороджені за кращу жіночу та чоловічу ролі в новелі «Собачий вальс», а на Бердянському міжнародному кінофестивалі альманах отримав Гран Прі.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути