chrome firefox opera safari iexplorer

Українська команда потрапила у топ-30 на 4-му етапі «Дакару»

05 січня 2012 о 11:46

Четвертий етап ралі-марафону «Дакар-2012» виявився доволі успішним для української команди Sixt Ukraine. Наш екіпаж фінішував на 30-му місці етапу з Сан Жуану до Чілечіто, піднявшись у загальному заліку на 32-у позицію.

Першу спецділянку Вадим Нестерчук пройшов з відставанням у 7 хвилин від лідера. Після другої контрольної точки відставання було 18 хвилин. Після третьої спецділятки відставання складало 23 хвилини і Sixt Ukraine посідали 35-е місце. Четверту точку українці взяли з відставанням у 38 хвилин.

Нарешті, до фінішу наш Mitsubishi дістався з відставанням у 1 годину 4 хвилини і 28 секунд, але відігравши при цьому 5 місць. А етап виграв француз Стефан Петрансель. Другим на радість аргентинських уболівальників фінішував Орландо Терранова. Трете місце дісталося південноафриканцю Жіньєру де Вільєрсу.

У загальному заліку лідирує Петрансель. З відставанням у 5:41 другим йде де Вільєрс. Іспанець Жоан Рома посідає третє місце (6:44). Четверте місце у поляка Кшиштофа Головчика (8:10). П'ятірку замикає американець Роббі Гордон (16:23). Sixt Ukraine відстає від лідера на 3 години 9 хвилин і 58 секунд. П'ЯТИЙ ЕТАП. Етап представляє собою велику ділянку рухомих пісків по маршруту Чілечіто — Ф'ямбала, де 177 км спецділянки для автомобілів / вантажівок і 256 км для мотоциклів / квадроциклів. Для перших ліазон становить 246 км, для інших категорій — на 95 км менше.

У цьому році, з метою створення оптимального комфорту для всіх транспортних засобів, етап розділений на дві траси — окремо для мотоциклістів і для автомобілістів. Для мотоциклістів найскладніше буде впоратися з навігаційними завданнями, ніж з дорожніми труднощами маршруту. Зате труднощі компенсуються приголомшливими відчуттями, коли спортсмени будуть проїжджати по вузькій дорозі по схилу гори перед в'їздом в дюни! Траса, відведена для легкових і вантажних автомобілів, повністю відрізняється від траси мотоциклістів і здебільшого прокладена в піщаних дюнах. Зазначимо, що до цих пір ніхто не залишався байдужим до білих дюн пустелі Ф'ямбала.

Варто лише згадати, як десятки мотоциклістів грузли в тутешніх пісках під час першого дакарівского візиту. Цікаво, що на старт 5-го етапу вийдуть 150 мотоциклів, 22 квадроцикла, 138 легкових автомобілів і 72 вантажівки. Кількість учасників продовжує скорочуватися. Тепер, у порівнянні зі стартом, на 61 екіпаж менше.

Джерело: ТСН
Розділи: Здорова Спорт в Україні

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути