chrome firefox opera safari iexplorer

Українських програмістів визнали одними з найкращих у світі

27 січня 2012 о 15:38

Українські айтішники дедалі частіше стають конкурентами світових іменитих компаній, а сама країна увійшла до десятки найбільших світових гравців в галузі розробок.

«Зараз у світі є величезний обсяг IT-замовлень. Україна, як це не дивно, змогла скористатися цією ситуацією, і на даному ринку входить в десятку світових гравців», — говорить Роман Хміль, гендиректор Global Logic Ukraine (компанія яка пише програми для Google, Microsoft, IBM).

Головною перевагою вітчизняних спеціалістів перед конкурентами є високий рівень технічної освіти та висока майстерність програмних інженерів, вважають експерти.

«Україна зараз сприймається як країна, де дуже сильні хакери. А якщо сильні хакери, значить сильні програмісти», — пояснив керівник компанії, яка розробляла портал Кабміну.

Разом з тим, в Україні програмістам легально працювати і заробляти досить важко, оскільки уряд вигадує обтяжливі податкові правила, а бюрократія ставить палиці в колеса.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути