chrome firefox opera safari iexplorer

Українці 44-ті на «Дакарі-2012»

03 січня 2012 о 11:01

У понеділок, 2 січня, відбувся другий етап ралі-марафону «Дакар-2012».

Гонщики подолали 782 км дистанції з міста Санта Роза де ла Пампа до міста Сан Рафаель. У класі легкових автомобілів, де виступає українська команда Sixt Ukraine, перемогу здобув один з фаворитів перегонів катарець Нассер Аль-Аттія. Від лідера перегонів Sixt Ukraine відстав майже на 1 годину і 40 хвилин. Причиною такої невдачі, за словами лідера команди Вадима Нестерчука, стало закипання палива в автомобілі і перегрів двигуна.

Українці завершили етап на 51-у місці, опустившись у генеральній класифікації на 44-у сходинку. Зауважимо, що командам доводиться боротися не лише з важкою трасою, але й зі спекою. Майже всім екіпажам раз по раз доводилося зупинятися і чекати поки авто охолоне, щоб не згорів мотор. За підсумками двох етапів перша трійка виглядає так. Перший — француз Стефан Петрансель, другий американець Робі Гордон, замикає трійку поляк Кшиштоф Головчіч з відривом від першого місця всього в 2 з половиною хвилини. В категорії мотоциклів перемогу на етапі святкував іспанець Марк Кома. Він же і очолив таблицю заліку за підсумками двох днів.

На другому місці чилієць Франциско Лопес, а на третьому Сиріл Депре, що програє лідеру майже 3 хвилини. Категорія «вантажівки» за підсумками другого етапу виглядає наступним чином. Перше місце на другому етапі завоював Жерар де Рой на Iveco. За підсумками гонки Де Рой і займає перший рядок рейтингу. В трійку лідерів буквально влетів «Камаз-Майстер». Після першого невдалого для команди дня, Едуард Ніколаєв скоротив розрив зі своїм основним суперником. Замикає трійку Ханс Стейсі.

ТРЕТІЙ ЕТАП. У середу гонщики подолають етап від Сан-Рафаелю до Сан-Хуану протяжністю 561 км. Спершу команди проїдуть 291 кілометр ліасону, а згодом 270 кілометрів спецділянок. Організатори змагань називають етап «Американські гірки». Перетини річок, численних ям і важких каменистих ділянок зроблять цей етап особливо виснажливим для учасників. Часом підйоми настільки круті, що рух буде можливо тільки на першій передачі. Наша команда стартує під номером 52. Цікаво, що на старт третього етапу вийдуть 166 мотоциклів, 149 автомобілів, 73 вантажівки, а також 29 квадроциклів. Кількість учасників стає меншою.

Джерело: ТСН
Розділи: Здорова Спорт в Україні

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути