chrome firefox opera safari iexplorer

Українці написали понад 2 тисячі версій гімну до Євро-2012

17 січня 2012 о 10:13

країнці запропонували більше 2 тисяч варіантів тексту та музики для неофіційного гімну Євро-2012 за перший місяця проекту «Єврохіт». Про це УНН повідомили в Інформаційному центрі «Україна-2012» посилаючись на куратора проекту Оксану Шавель.

«В середньому в день українці надсилають близько 100 творів, з них на сайт потрапляє більше третини. 80% робіт на сайті – це тексти, решта — музичні файли», — сказала вона.

Як пояснила Оксана Шавель, на сайті проекту публікуються лише ті роботи, які відправлені відповідно до правил конкурсу. «Найчастіше роботи не потрапляють на сайт тому, що були відправлені у невідповідному вигляді. За правилами текст має бути записаний у doc, а аудіо — в mp3 форматі, тривалістю не більше 5 хвилин. Виключаємо також повтори, адаптації, роботи, що порушують Закон про авторське право чи містять нецензурну лексику» — пояснила вона.

За авторство неофіційного гімну футбольного чемпіонату Євро-2012 борються як дорослі, так і малі українці з усіх куточків країни.

«У конкурсі бере участь вся Україна у віці від 9 до 87 років. Це і професійні письменники, і прості фанати, і музиканти. Наймолодший автор – дев’ятирічний Олексин Максим. Він надіслав нам вже чотири тексти, які можна побачити на сайті. Є також автори рекордсмени, які надіслали до 10 варіантів єврохіта», — розповіла куратор проекту.

На конкурс надходять як музика й тексти окремо, так і повноцінні пісні. Деякі автори начитують свої творіння на диктофон, або наспівують без музичного супроводу, а також надсилають роботи, створені у співавторстві.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути