chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям спростили процедуру розлучення

31 січня 2012 о 15:16

Відтепер рішення суду про розлучення є остаточним, і українцям не треба звертатись до РАГСів для того, щоб отримати свідоцтво про розлучення.

Про це під час прес-конференції у Києві повідомила головний спеціаліст відділу правової допомоги Департаменту у справах цивільного стану громадян Олександра Падучак.

За її словами, внесено зміни до Цивільного, Сімейного та Цивільно-процесуальних кодексів, закону України про нотаріат. «Новітні норми цього закону стосуються, зокрема, порядку розірвання шлюбу», — зазначила О.Падучак.

Вона повідомила, що відтепер не передбачається проведення державної реєстрації розірвання шлюбу на підставі рішень судів про розірвання шлюбу.

Вона зауважила, що відтепер українцям не доведеться після розлучення звертатись до РАГСів для отримання свідоцтва.

«Тепер рішення суду про розірвання шлюбу є остаточним документом, що підтверджує факт розірвання шлюбу. І наразі громадянам вже не треба іти до відділу державної реєстрації актів цивільного стану для того, щоб зареєструвати це рішення та отримати свідоцтво про розірвання шлюбу», — зауважила О.Падучак.

За її словами, впродовж 2011 року, за даними Укрдержреєстру, було зареєстровано 61 тис. 872 розлучення.

«Я можу казати саме про статистику органів державної реєстрації актів цивільного стану в 2011 році. За рік було зареєстровано 61 тис. 872 факти розірвання шлюбів, в 2010 році цей показник був вдвічі більшим — 106 тис. Це не є показником того, що у нас в два рази менше стали розлучатись. Бо для того, щоб бачити повню картину, треба бачити і судову статистику», — зазначила О.Падучак.

Водночас вона наголосила, що минулого року зареєстрували шлюб майже на 50 тис. пар більше, ніж в 2010 році. «Тобто це більше приблизно на 16%. 2010 року було зареєстровано 306 тис. шлюбів, а в 2011 — майже 356», — додала спеціаліст Укрдержреєстру.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути