chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям так і не дозволили гнати самогон

11 січня 2012 о 09:21

Верховна Рада України відмовилася скасувати відповідальність за самогоноваріння.

Як передає УНІАН, за ухвалення відповідного законопроекту «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення» проголосували лише 35 народних депутатів з 381, зареєстрованого в сесійній залі.

Проектом закону пропонувалося вилучити статтю 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачає накладення штрафу від трьох до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян за виготовлення або зберігання без мети збуту самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення, виготовлення або зберігання без мети збуту апаратів для їх вироблення.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути