chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні посилюють контроль за якістю продуктів

09 січня 2012 о 10:28

Кабінет міністрів України прийняв рішення про створення моделі продовольчого контролю за зразками Євросоюзу. Про це заявив голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Іван Бісюк.

«За прикладом держав Євросоюзу Госветфітослужба Україна в повному обсязі зможе контролювати якість і безпеку продуктів харчування: від внесення органічних і мінеральних добрив у ґрунт до переробки рослинного і тваринницької сировини», — додав Бісюк.

Він також розповів, що реформа харчової галузі передбачає створення єдиного компетентного органу на основі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби. «Однак це не означає, що відтепер тільки ветеринарні лікарі повинні контролювати продукти рослинного походження або спеціальне дієтичне та дитяче харчування», — зазначив Бісюк.

За його словами, саме з цією метою у штат державної служби компетентного органу будуть переведені фахівці з інших структур. У новий орган контролю увійдуть фахівці гігієни харчування, фітосанітарного спрямування, карантину та захисту рослин.

За словами голови Госветфітослужби, до тих пір, поки новостворений компетентний орган не зможе в повному обсязі перейняти всі функції, їх виконуватимуть фахівці санітарно-епідеміологічної служби.

Як повідомлялося раніше, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко висловив стурбованість спалахами холери в Україну і тим, що харчування українців будуть контролювати не медики, а ветеринари. Він вважає, що холера після реформи епіднагляду в Україну може вийти з-під контролю. При цьому Онищенко не виключив навіть закриття кордону з Україною.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути