chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні росте новий шахіст світового рівня

11 січня 2012 о 14:14

9-річний Кирило Шевченко з Краматорська став наймолодшим кандидатом у майстри спорту в Україні та одним з наймолодших за всю історію шахів.

Чого варте тільки те, що Шевченко «переплюнув» двох всесвітньо-відомих гросмейстерів — Гаррі Каспарова та Анатолія Карпова. Перший став кандидатом у майстри спорту в 10 років, а другий — в 11.

Кирило став кандидатом у майстри спорту під час Різдвяної шахової олімпіади, яка пройшла в Краматорську з 2 по 9 січня.

Зараз Кирило готується до виступу у міжнародному турнірі «Moscow Open-2012», який розпочнеться наприкінці січня в столиці Росії. На цьому турнірі юний спортсмен поміряється силами з найсильнішими шахістами, включаючи міжнародних гросмейстерів.

Цікаво, що Кирило Шевченко народився у Києві. А у Краматорськ переїхав у 8-річному віці для подальшого спортивного вдосконалення в кузні шахових талантів — шаховому клубі імені Олександра Момота, який дав світу цілу плеяду шахістів світового рівня, включаючи чемпіона світу Руслана Пономарьова, Сергія Карякіна та Катерину Лагно.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути