chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні шукають кращого класного керівника

26 січня 2012 о 09:32

Міністр освіти Дмитро ТАБАЧНИК розпорядився провести конкурс на звання кращого класного керівника України.

Згідно з відповідним наказом, конкурс проводитиметься з метою сприяння зростанню престижності звання класного керівника, його ролі і статусу як компетентного педагога ХХІ століття у виконанні завдань, покладених Законом України «Про загальну середню освіту» на загальноосвітні навчальні заклади.

Основними завданнями конкурсу буде удосконалення фахової майстерності вчителя, виявлення досвіду кращих вчителів-класних керівників, популяризація педагогічних здобутків класних керівників-новаторів, створення інформаційного освітнього простору з питань роботи класних керівників та привернення уваги представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадськості до проблем освіти, виховання підростаючого покоління.

Участь у конкурсі зможуть взяти педагогічні працівники — класні керівники 5-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів, вихователі шкіл-інтернатів, спеціальних шкіл, та санаторних шкіл, які мають відповідну фахову освіту та стаж педагогічної роботи не менше трьох років.

Конкурс проводитиметься у три тури: районний (міський), обласний та всеукраїнський.

Переможців конкурсу нагороджуватимуть відповідними дипломами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Такий конкурс планується проводити раз на три роки з 1 вересня по 31 грудня, починаючи з 2012 року.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути