chrome firefox opera safari iexplorer

В УКУ стартує курс «Як стати журналістом»

27 січня 2012 о 15:21

Український католицький університет відкриває курс «Як стати журналістом?», який читатиме викладач кафедри журналістики УКУ, журналіст з 20-літнім стажем роботи Володимир Павлів.

Курс складається із 10 лекцій та практичних занять, упродовж яких слухачі отримають теоретичні знання та напрацюють практичні навички зі сфери базових понять журналістики. Окремі практичні заняття відбуватимуться у формі майстер-класів.

«Ми хочемо дати нашим слухачам розуміння загальних понять журналістики, зокрема, про професійні стандарти журналістики, філософію професії, а також представити дуже конкретні правила, схеми і механізми підготовки журналістських матеріалів у повному їх спектрі – від новини і статей до побудови радіоматеріалів та телесюжетів», – розповідає керівник курсу Володимир Павлів.

Слухачі, які успішно закінчать курс, отримають сертифікат УКУ. З темами лекцій можна ознайомитись тут. 

Вартість навчання – 200 грн.

Курс розпочнеться наприкінці березня – початку квітня відповідно до того, як наповниться група. Лекції відбуватимуться щочетверга у корпусі УКУ на вул. І. Свєнціцького, 17.

Довідка

Володимир Павлів – викладач кафедри журналістики Українського католицького університету, журналіст з 20-літнім стажем роботи. Досвіду та знань набирався, зокрема, як:
• ТБ – автор і ведучий програми «Культура, Інформація, Новини» на УТ-2; кореспондент «1+1» у Варшаві; випусковий редактор теленовин «Вікна» на СТБ, шеф-редактор ток-шоу «Чорним по білому» на «1+1», шеф-редактор новин телеканалу «Тоніс» тощо.
• РАДІО – автор та ведучий програми на радіо “Незалежність” (Львів); кореспондент радіо “Бі-Бі-Сі” у Києві; кореспондент радіо “Свобода” у Варшаві.
• ПРЕСА: редактор відділу культури у газеті «Пост-Поступ», журналі «ПіК», заступник головного редактора газети «Слово Просвіти», кореспондент у Варшаві газети «Дзеркало тижня» тощо.
• ІНФОРМАГЕНТСТВА: кореспондент російського ІА «Росбалт» у Варшаві і польського ІА ПАП у Львові.

ЗАЯВКИ на участь у курсі приймає:

Відділ інформації та зовнішніх зв’язків УКУ
тел. – (032)  290-99-44 (внутр. 112)
ел. cкринька – info@ucu.edu.ua
сайт – www. ucu.edu.ua

Інформація надана УКУ

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути