chrome firefox opera safari iexplorer

В Ужгороді вирубують дерева у заповідній зоні, знищуючи цінні породи

20 січня 2012 о 10:12

В Ужгороді відбувається вирубування дерев у найбільшому парку міста – Боздоському. За словами очевидців, комунальники працюють у парку вже близько тижня. За цей час вирубали кілька десятків кубометрів деревини. В більшості – катальпи та ясени, платани та вишні.

Вирубують дерева у Боздоському переважно ті, що розташовані посередині масиву. На кожному другому дереві видніються червоні відмітки у вигляді літери «К». Рубають здорові дерева. Сухостій, зламані стовбури чи чагарники не чіпають.

«Пройшовся парком, оглянув дерева. Більшість зрубаного – цінні породи: вишня, платан, — розповів ужгородець Віталій Голуб. – Таке враження, що рубають латками: то тут, то там. Тобто, не розчищають територію, а саме вирубують окремі здорові дерева».

Директор парку Максим Богодист на закиди у нищенні парку відповідає, що тут готують фан-зону для Євро-2012. За його словами, на очищеній території розташують велику сцену, екран, намети, біотуалети.

Натомість мер міста Віктор Погорєлов зовсім інакше коментує вирубку парку.

«У Боздоському парку триває розчистка території, усі роботи проходять у рамках чинного законодавства, за погодженням з екологічними службами. За роки бездоглядності це місце перетворилося з парку на занедбану лісопосадку, і зараз потребує санітарної розчистки, аби повернути цій території вигляд справжнього парку відпочинку. Роботи проводяться заради комфорту і безпеки відвідувачів, і, звісно, є всі відповідні дозволи. Подібне, а саме санітарна розчистка, відбувалося і у парку „Під замком“, і це місце набуло охайного вигляду, парк проглядається, ним безпечно ходити, і зараз ця територія повертає собі статус улюбленої зони відпочинку городян. Те саме буде і з Боздоським парком. Ужгород має немало гарних зелених зон, і міська влада робить усе можливе, аби підтримувати їх у належному стані», — цитує мера прес-служба міської ради.

До речі, обласні депутати своїм рішенням ще у 2008 році визнали всі 73 гектари Боздоського парку заповідною зоною.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути