chrome firefox opera safari iexplorer

Завод «Більшовик» знесуть, а Шулявський міст розширять

19 січня 2012 о 12:13

Після демонтажу ринку секонд-хенд Шулявський шляхопровід розширять і облаштують на ньому додаткові з'їзди.

Про це пише «Комсомольська правда» з посиланням на директора інституту «Київдормістпроект» Володимира Воробйова.

«Пропускна спроможність естакади у чотири смуги себе вичерпала, через що там часто виникають затори. У зв'язку із цим ще в 2008 році був проведений тендер на проектування розв'язки», - сказав чиновник.

Він додав, що проект реконструкції готовий, і будівельні роботи можуть розпочати хоч завтра. Справа затягує питання власності навколо непрацюючого цеху заводу «Більшовик».

Згідно з проектом, цей об'єкт знесуть, а на його місці збудують заїзд і з'їзд із проспекту Перемоги на вулицю Гетьмана. Під мостом зроблять розворот на вулицю Гетьмана, а на території, де був ринок, з'явиться автостоянку, а існуючий заїзд із проспекту Перемоги на вулицю Гетьмана приберуть.

Саму естакаду планують розширити приблизно на третину, при цьому рух по проспекту Перемоги перекривати не будуть. Обмежать проїзд лише по шляхопроводу з вулиці Гетьмана й Довженка.

За словами Воробйова, на ремонтні роботи (разом з компенсацією за цех «Більшовика») знадобиться 400 – 450 мільйонів гривень.

До Євро-2012 роботи не почнуть, щоб не спровокувати обмеженням руху ще більші затори, які й так регулярно виникають у цьому місці.

Для довідки. Шулявський міст, побудований в 1964 році, востаннє реконструювали у 1984-му.

Про нові ремонтні роботи заговорили після серії пожеж у 2005 році, що сталися на території секонд-хенда під мостом.

Як відомо, напередодні нового року комунальники розпочали демонтувати шулявський секонд-хенд. Коли розібрали дві третіх ринку, торговці попросили владу дати їм час на те, щоб переїхати на інші місця.

Продавцям вживаних речей дали 4 тижні.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути