chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра у столиці можуть знову з'явитися евакуатори

23 січня 2012 о 10:59

Уже 23 січня до Києва можуть повернутися евакуатори.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак. «23 січня на засіданні надзвичайної комісії буде прийнято рішення про доцільність повернення евакуаторів на час снігопадів», — заявив Мазурчак, пише «Сегодня».

За його словами, повернення евакуаторів — вимушена міра і тимчасова. «Через те, що вже три дні поспіль у Києві не припиняється снігопад, наша снігоприбиральна техніка не справляється з опадами.

Ситуація посилюється тим, що на дорогах маса неправильно припаркованих машин, які заважають розчищати дороги. В умовах такої надзвичайної ситуації, як зараз, я буду виступати за евакуатори», — сказав Мазурчак. Якщо 23 січня на надзвичайній комісії пропозицію підтримають, то вже в настіпні кілька днів по Києву буде їздити 27 евакуаторів.

Правда, як працюватиме механізм вилучення і повернення авто, поки ніхто не знає. Можливо, доведеться сплатити штраф за невірну парковку (255-340 грн) і оплатити роботу евакуатора.

До їх заборони два роки тому водіям доводилося оплачувати навантаження, розвантаження, доставку своїх машин на штрафмайданчик і зберігання там. Сума виходила аж до 800 грн.

Правда, поки не вирішено, чи будуть машини відвозити на штрафмайданчики. Гендиректор «Київавтодору» Георгій Глінський згоден і на те, «щоб автомобілі переносили на тротуар на час роботи снігоприбиральної техніки».  В той же час юристи продовжують говорити, що евакуатори незаконні. «Ще 2 роки тому їх заборонили через те, що не було законодавчого порядку, за яким вилучалося транспортний засіб.Машина — приватна власність, і її не можна забрати без рішення суду. Такого порядку немає і зараз. Так що повернення евакуаторів, навіть на час снігопаду, — незаконне. Будь-який водій зможе написати заяву в прокуратуру і буде правий», — сказав юрист Вадим Володарський.

У київській ДАІ нам сказали, що і без евакуаторів успішно борються з порушниками — штрафують за стоянку в недозволеному місці на 255-340 грн. Експерт з автоперевезень Богдан Аганін вважає, що владі потрібно зробити, як у Москві: «Там в умовах негоди виділили частину площі в центрі міста.

Туди евакуатори звозять машини, і водії можуть безкоштовно їх забирати». Нагадаємо, у 2010 році влада Києва ухвалила схоже рішення через негоду. Щоправда, тоді було вирішено не відвозити машини на штрафмайданчик, а переставляти вбік і потім повертати на місце після прибирання снігу.

 

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути