chrome firefox opera safari iexplorer

55% іграшок є небезпечними для дітей

24 лютого 2012 о 10:46
Про це заявив заступник начальника управління ринкового нагляду Держспоживінспекції України Микола Дмитрієв.

За його словами, «ситуація у сфері іграшок у нашій країні — критична». Дмитрієв поінформував, що у другій половині 2011 року Держспоживінспекція перевірила сто тисяч іграшок, пише УНІАН.

«55% з перевірених іграшок не відповідали вимогам нормативних документів, були небезпечними для дітей, їх було заборонено до продажу. 98% неякісних іграшок були імпортного виробництва… У 90% випадків – це іграшки китайського виробництва, які реалізуються і дрібними підприємцями, і великими торговими мережами,» — сказав він.

Він підкреслив, що було припинено продаж іграшок на 31-му підприємстві України, які займаються реалізацією іграшок, порушники заплатили близько 6 млн. грн. штрафів.

Експерт пояснив, що найбільш небезпечні м`які гумові іграшки типу качок для купання дітей: такого типа іграшки містять дуже небезпечні для дитячого організму канцерогенні речовини.
«Натуральна гума — дуже дорогий матеріал, тому для здешевлення виробництва і розм`якшення пластика додають канцерогенні речовини», — сказав Дмитрієв.

Він також підкреслив, що цього року заплановано тотальну перевірку іграшок, які продаються в Україні. «Протягом всього року щодня перевірятиметься весь ринок іграшок, зокрема і оптові компанії, які займаються продажем цього товару», — сказав Дмитрієв.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути