chrome firefox opera safari iexplorer

ДАІшники допоможуть банкам вибити борги з власників кредитних авто

08 лютого 2012 о 11:01

Згідно з постановою Кабміну, вже в лютому кредитні автомобілі, по яких є заборгованість перед банками, будуть конфісковувати прямо на дорозі.

Держвиконавці, які прибуватимуть на місце затримання по сигналу інспектора ДАІ, забиратимуть авто на штрафмайданчик, а потім передаватимуть банку, який видав кредит, пише «Сегодня».

«Таке затримання буде законним лише за рішенням суду, в якому сказано: машина підлягає вилученню у власника і передачу банку як заставу за несплату кредиту», — повідомив адвокат Вадим Володарський. Проте, за його словами, може виникнути така ситуація, що «проплачені» ДАІшники стануть працювати спільно зі службами банку, відбираючи автомобілі без рішення суду, і що держвиконавці почнуть конфісковувати машини в рахунок сплати штрафів за порушення ПДР.

На думку експерта, без стимуляції з боку банку ДАІ навряд чи буде активно виявляти автомобілі-"боржники", яких не більше 1-2% від восьми мільйонів авто, що їздять по Україні — їм набагато вигідніше ловити порушників ПДР, щоб стягнути з них штраф або «наколядувати» собі на обід.

Зі свого боку банкіри вважають, що нововведення допоможе стягнути борги, але не вирішить проблему повністю.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути