chrome firefox opera safari iexplorer

До Євро у Києві пройде 15 етнофестивалів

14 лютого 2012 о 12:48

Протягом усього червня, під час матчів ЄВРО-2012 в Україні, у музеї під відкритим небом поблизу села Пирогів відбудеться близько 15 етнофестивалів. Головний контекст розважальної програми – традиції і багата етнокультурна спадщина України. Про це УНН повідомили в Інформаційному центрі "Україна-2012" посилаючись на директора Музею народної архітектури та побуту України Дмитра Зарубу.

Під номером один у списку орієнтовних заходів – фестиваль української кухні, на який організатори планують запросити відомих поварів та кулінарів з різних куточків України – Криму і Карпат, Одеси, Львова, Полтавщини. Окрім цього, у попередньому плані розважальної програми на час чемпіонату, який зараз розробляється, – свято стародавньої іграшки та фестиваль козацької традиції. 

Нагадаємо, Чемпіонат Європи з футболу проходитиме з 8 червня по 1 липня 2012 року в Україні та Польщі. В Україні турнір прийматимуть чотири міста: Київ, Донецьк, Львів і Харків. Право провести Фінал Чемпіонату Європи затверджено за київським НСК «Олімпійський».

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути