chrome firefox opera safari iexplorer

До Євро влада піднімає ціни на столичне таксі

29 лютого 2012 о 09:38

У зв'язку з підготовкою Києва до Євро-2012, столична влада планує довести рівень обслуговування в таксі до європейського.

При цьому середня вартість однієї поїздки подорожчає на 15 грн.

За планами КМДА, усі авто будуть отримувати ліцензію, водії проходитимуть атестацію, на машини встановлять таксометри, а розрахуватись можна буде навіть платіжною карткою, пише «Сегодня».

Почати реформи у таксі глава КМДА Олександр Попов збирається з легалізації всіх перевізників. Так, із сьогоднішніх 50 тис. таксистів планують залишити тільки 15 тис., але найкращих.

«Всі вони будуть працювати за ліцензією, дотримуючись норм безпеки та комфорту. Машини таксі в місті будуть однаковими, але поки не вирішено, одного кольору або на них буде особливий знак — так, щоб авто можна було ідентифікувати здалеку», — сказав голова транспортної комісії Київради Дмитро Олійник.

Варто зазначити, що тарифну політику визначатиме міська влада. Правда, поки про цифри в КМДА не називають. Самі ж перевізники підрахували, що плата повинна бути не менше 5 грн за 1 км (зараз 2,75-4 грн). Це означає, що від метро «Шулявська» до метро «Оболонь» проїзд обійдеться у 55 грн, хоча зараз можна добратися за 35-45 грн. З пл. Севастопольської до аеропорту «Бориспіль» ціна складе 160 грн, що на 20-30 гривень дорожче, ніж зараз. Але, з іншого боку, без таксометрів водії беруть доплату за затори, ожеледь, спеку, і в підсумку набігають ті ж 5 грн за 1 км. Думки експертів стосовно столичної ініціативи розділились.

Одні вважають, що давно пора звернути увагу на беззаконня, яке твориться в цій сфері, інші ж вважають реформу таксі небезпечною, оскільки вона позбавить заробітку тисячі людей.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути