chrome firefox opera safari iexplorer

Кабмін перевірить виплату стипендій у вишах України?

29 лютого 2012 о 13:27

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко звернувся з офіційним листом до Прем‘єр-міністра України Миколи Азарова з проханням роз’яснити ситуацію, що склалася навколо виплати зменшених стипендій студентам Черкаського державного технологічного університету.

У своєму листі Микола Томенко нагадав, що за повідомленнями засобів масової інформації, в лютому місяці в ряді вищих навчальних закладів України, зокрема, у Черкаському державному технологічному університеті, студентам, які успішно здали сесію, адміністрація відмовилась виплачувати стипендію у повному розмірі. Замість належних 730 гривень студенти змогли отримати тільки 530 гривень.

Віце-спікер зауважив, що аргументи представників Черкаського вишу зводяться до існування відповідного розпорядження Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. В університеті запевняють, що затримка грошей пов'язана з бажанням уряду стримати інфляцію, але гроші студентам обов‘язково будуть виплачені в червні-липні.

Також у своєму листі політик вимагає звернути увагу на те, що на сьогоднішній день у Черкаському державному технологічному університеті навчаються 2434 студенти-бюджетники. 70% з них отримують стипендію, яка є для більшості з них єдиним джерелом проживання.

Враховуючи наведене, М. Томенко вимагає дати відповідні доручення щодо перевірки ситуації з виплатою стипендії у вищих навчальних закладах в різних регіонах України та поінформувати, чи погоджується і підтримується Кабінетом Міністрів України рішення про виплату стипендій у заниженому розмірі.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути