chrome firefox opera safari iexplorer

Китайські іграшки можуть викликати рак – експерт

23 лютого 2012 о 11:34

М’які резинові іграшки для дитячих ванночок можуть містити канцерогенні речовини, які дуже небезпечні для організму дитини.

Про це УНН розповів заступник начальника управління ринкового нагляду Держспоживінспекції України Микола Дмитрієв.

«Виробництво латексу, з якого мають робитися нормальні резинові іграшки, доволі дороге. А тому несумлінні виробники, особливо багато китайських, цим зловживають, аби здешевити виробництво, беруть звичайний пластик і додають до нього хімічні речовини. Саме хімією вони намагаються забезпечити потрібну м’якість пластику. Із цієї небезпечної суміші роблять потім іграшки, які ззовні виглядають як резинові, вони такі ж м’які, але насправді зроблені з пластику. Але ж це ті речовини, які додають до пластику, вони мають надзвичайно канцерогенні властивості», – зазначив М.Дмитрієв.

Експерт радить перед придбанням резинової іграшки добре ознайомитися з етикеткою. Якщо іграшка вироблена не з натурального латексу, а на вигляд наче резинова, то від неї краще відмовитися.

Крім того, М.Дмитрієв наголосив, що іграшку варто купувати, коли на упаковці є національний знак відповідності у формі незамкненого кола із трилисником всередині.

Батькам доведеться добряче пошукати його, адже основна маса імпортерів процесу відповідності не пройшли.

Нагадаємо, за підрахунками у 2011 році, 85% іграшок не відповідають вимогам безпеки. 8 жовтня 2008 року Кабмін ухвалив постанову №901 про затвердження регламенту безпеки іграшок. З 1 січня 2011 року ця постанова набула чинності.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути